Sunday, December 25, 2022

NEURONTIN 100 mg Kapsül Prospektüsü

Aramak:

neurontin  













Ayrıca bu ilaçların NEURONTIN ile birlikte kullanılması uyku ve/veya solunumun baskılanması gibi belirtilere neden olabilir. Pazarlama sonrası deneyimlerde, gabapentin kullanımına bağımlılık ve ilaç suistimali vakaları bildirilmiştir. Eğer geçmişinizde bağımlılık veya ilaç suistimali sorununuz olduysa doktorunuza bildiriniz. Ancak ilacı kullanırken hamile kalırsanız, ilacı aniden kesmeyin, bebek zarar görebilir.

İlaç fiyatları TC Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından haftalık olarak yayınlanan listelerden alınmıştır. Size daha iyi hizmet verebilmemiz için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Giriş yaptığınız andan itibaren çerez kullanımını kabul etmiş sayılacaksınız. Hiçbir şekilde basılı veya elektronik ortamlarda izinsiz kullanılamaz. Doktorunuz bırakmanızı söyleyene kadar ilacı kullanmaya devam edin.

Eğer NEURONTIN ile alüminyum veya magnezyum içeren antasitler (mide asidini azaltıcı ilaçlar) eş zamanlı olarak kullanılırsa, NEURONTIN’ in mideden emilimi azalabilir. Bu nedenle, NEURONTIN’ in bir antasit ilaç alımından en erken 2 saat sonra kullanılması önerilmektedir. Doktorunuzla konuşmadan NEURONTIN kullanmayı bırakmayınız.

Ayrıca ilacı kullanırken hamile kalmamaya çalışın, etkin doğum kontrol yöntemleri kullanın. Vücudunuzda sinire bir baskı oluştuğunda ya da bir sinir düzgün bir şekilde çalışmadığında beyine vücudunuzun bir kısmının zarar gördüğü mesajı verilir. Sinir hücreleri arasında bu mesajı nörotransmitter adı verilen kimyasallar iletir.

Ancak, oral kontraseptiflerin etkisini azalttığı bilinen diğer antiepileptiklerle beraber gabapentinin kombine kullanılması durumunda, kontrasepsiyon başarısızlığı düşünülmelidir. Bununla birlikte, klinik araştırmalar 65 yaş üzerindeki hastalarda istenmeyen etki profilinin gençlerdekinden farklı olmadığını göstermektedir.. Oral yoldan uygulanan 300 mg’lık gabapentinin mutlak biyoyararlanımı yaklaşık %60’tır.

Sağlık çalışanlarının dışında site kullanımından doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcıya aittir. Temel Cargo, uluslararası doküman, ihracat, numune ve paket gönderileri için müşterilerine maliyet tasarrufunun dışında hızlı ve güvenli gönderi imkanı sağlayan bir oluşumdur. CAPTCHA'yı tamamlamak, bir insan olduğunuzu kanıtlar ve web sitesine geçici olarak erişmenizi sağlar. Gastrik bypassın başarısız olduğu durumlar, bariatrik cerrahi konuları içinde çok popüler bir konu olmayabilir. Ama tüm dünyada obezite oranları ve bariatrik ameliyat sayıları arttıkça, giderek daha çok karşılaşacağımız bir problemdir. Ameliyat süresini kısaltmada, hem de en deneyimli cerrahın elinde bile belli oranlarda gerçekleşen medikal komplikasyonları azaltmada etkilidir.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız. Gabapentin gibi antiepileptiklerle tedavi gören az sayıda insanda kendine zarar verme veya intihar düşünceleri gelişmiştir. Bu tip düşünceleriniz olduğunda, hemen doktorunuzla irtibata geçiniz. Küçük dalma nöbeti dahil olmak üzere karma nöbetleriniz varsa doktorunuzu bilgilendiriniz. NEURONTIN hakkında daha fazla bilgi edinmek için hasta kullanma talimatını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Sitemizi kullananlar kullanım koşullarını kabul etmiş sayılır. Önerilerden meydana gelecek hiçbir problemde web sitemiz sorumlu tutulamaz. Kaldırılmasını talep ettiğiniz içerikleri bize iletişim formunda bildirimeniz durumunda 3 iş günü içerisinde size dönüş yapılacaktır. Bu nedenle, pankreatitin ilk klinik belirtileri (persistan üst karın şikayetleri, bulantı ve tekrarlayan kusmalar) ortaya çıkar çıkmaz gabapentin tedavisine derhal son verilmelidir.

Epilepside 6 yaş üzeri çocuklar başlangıç mg/kg/gün, idame mg/kg/gün (iki veya üçe bölerek). Neurontin, eğlence amaçlı kötüye kullanıldığında yüksek doz riski taşımaktadır. Ancak doz aşımı çoğunlukla öldürücü değildir, bazı hafif ve orta seviye yan etkiye neden olabilir.

Antiepileptik ilaçlar, konvülsiyon sıklığının artması ihtimaline karşı birden bırakılmamalıdır. 3-12 yaş arası pediyatrik hastalarda gabapentin kullanımıyla beraber merkezi sinir sistemiyle ilişkili bazı advers olaylar görülmüştür. Gabapentin kullanan hastalarda bu olayların çoğunluğu hafif ve orta derecede görülmüştür. Gabapentinin gebelerde güvenli kullanımı ile ilgili deneyim olmadığından, gebelik döneminde ancak yararları ve riskleri çok iyi değerlendirildikten sonra kullanılmalıdır.

Oral yoldan 200 mg 14C ile işaretlenmiş gabapentin verildikten sonra, radyoaktivitenin yaklaşık %80’i idrarda ve %20’si feçeste saptanmıştır. NEURONTIN tabletleri doktorunuzun önerisine uygun olarak alınız. Doktorunuz genellikle dozunuzu dereceli olarak artıracaktır. Başlangıç dozu genellikle günde 300 mg ile 900 mg arasında olacaktır.

Basit test stikleriyle yapılan total idrar proteinin semi-kantitatif incelemesi, yalancı pozitif bulgu verebilir. Gabapentin kullanımının ani olarak kesilmesine bağlı olarak advers etkiler görülebilir. En sık görülen advers etkiler anksiyete, uykusuzluk, bulantı, ağrı ve terlemedir. Hastalarda status epileptikus görülme insidansı %0.6 olurken, plasebo alan hastalarda %0.5 olmuştur.

No comments:

Post a Comment

Accutane users not following contraceptive rules despite birth defect risks: study

Looking for: accutane   Click here "The program is probably half as effective as it should be," said the study's lead auth...