Sunday, December 25, 2022

Tedavi Yöntemleri

Aramak:

neurontin  













Bu ilaçlar hassas sinirlerin beyne çok fazla ağrı sinyali göndermesini engeller. Size fibromiyaljiniz olduğunu söyleyebilecek bir test henüz yoktur. Bu nedenle hormon seviyelerini ve iltihap belirtilerini kontrol etmek için kan testleri ve ayrıca X-ışınları uygulamasını görebilirsiniz. Fibromiyalji noktaları artık tanı için odak nokta değildir. Bunun yerine, üç aydan fazla bir süredir devam eden yaygın ağrı varsa ve ağrıyı açıklayabilecek teşhis edilebilir bir tıbbi durum yoksa fibromiyalji tanısı konabilir. Ben 3 aydan fazla bir süredir kas ağrıları çekiyorum.

Araştırma, bu durumu ve kökenini daha iyi anlamak için gelişmeye devam ediyor. Fibromiyalji, artık “acı bölgeleri” olarak adlandırılan duruma neden olur. Bu bölgelerden bazıları, daha önce “tetik noktalar” veya “hassas noktalar” olarak adlandırılan hassasiyet alanları olarak adlandırılan bölgelerle örtüşür.

Bu ürünlerin sizi nasıl etkileyeceğini belirlemek için sağlık uzmanınıza danışın. Asla uzmanınızın size özel önerdiği dozu aşmayın. Yalnızca doktorunuzun/eczacınızın önerdiği güvenilir markalardan satın alın. Alfa-lipoik asit ayrıca beyni ve sinir dokusunu serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyabilir.

Belirtilerinizi görmek zor olduğundan, çevrenizdekilerin acınızı hayali olarak görmemesi kolaydır. Hiçbir laboratuvar testi veya görüntüleme taraması fibromiyaljiyi tespit edemez. Sağlık uzmanınız, kronik ağrınızın diğer olası nedenlerini ekarte etmek için bu testleri kullanabilir.

Bazı uzmanlar bunu arterit ve benzeri rahatsızlıklar grubuna koyar. Fakat bursit ve tendinit ağrısı belli bir bölgede olur, oysa Fibromiyalji geniş alana yayılan ağrı ve acıdır. Bu yöntemler sadece fibromiyaljiye özgün değil tüm kronik ağrı çekenler için çözüm önerileri olarak kabul edilmelidir. Çok eski bir yöntem olan akupunkturla başlamak istiyoruz. SPA' lar bazen şifalı suların olmadığı yerlerde suları ısıtarak veya içerisine çeşitli katkı maddeleri katarak kullanan rahatlatıcı tedavilerdir.

Sizi internetten buldum Eğer ki bir yardımcı olabilir iseniz gelmeyi düşünüyorum. 1951 doğumlu babam, huzursuz bacak ve nöropati nedeniyle çok sıkıntı yaşıyor ve uyuyor mu uyumuyor mu belli değil. Pexola, gabapentin, b12, şeker ilacı ve kalp için nabız yüksek olduğundan ilaç kullanıyor.

Bu ilaçların ağrı iletimini artıran bazı kimyasalları bloke ederek ağrıyı hafiflettiği düşünülmektedir. Yan etkiler; kilo alımı, alt bacaklarda şişme, bulanık görme ve baş dönmesini içerir. Merhaba Ahmet bey, daha önce de yazmıştım.

Bu etki FMS ile gelen büyük fiziksel ve psikolojik zorlanmadan dolayıdır. Bu zorlanmalar çalışma saatlerimizi azaltarak, gelir ve hatta iş kaybına yol açabilir. ¦ Üç ayı aşkın süredir devam eden yaygın vücut ağrısı. Kaslarda ve eklemlerde hissedilen bu ağrı, vücudun farklı yerlerinde dolaşma eğilimi gösterse de en sık boyun, bel, kol, göğüs, kalça ve bacaklarda hissediliyor.

Bumeyanda ağrı merkezi doktoru ile yüzyüze bugün görüşme yaptık. Annemin vücudundaki bu geçmeyen ağrıların fibromiyalji olduğu bilgisini edindik. Anneme cipralex, depresan ve magnezyum takviyesi verildi. Psikolojik olarak depresanla rahatlama sağlayıp şekerini kontrol altında tutup hiçbir şeye üzülmemeye çalışılması istenildi. Kalça, omuz, el ağrısı azalırsa dizindeki yırtık için fizik tedaviye başlayacağız denildi.

Belirtilerinizi şiddetlendiren yiyecekleri belirlemenize yardımcı olabilirler. Bu gıdalardan kaçınmak, semptomlarınızı yönetmenize yardımcı olabilir. Fibromiyalji teşhisi konduysa, genel olarak dengeli bir diyet yemeye çalışın. Beslenme, vücudunuzu sağlıklı tutmanıza, semptomların kötüleşmesini önlemenize ve size sürekli bir enerji kaynağı sağlamanıza yardımcı olması açısından önemlidir. Fibromiyalji için alternatif tedavilerin çoğunun tam olarak çalışılmadığına veya etkili olduğu kanıtlanmadığına dikkat etmek önemlidir.

Aşağıdaki yiyecekler, enflamasyonu artırarak, yiyecek hassasiyetini şiddetlendirerek veya her ikisini birden artırarak semptomları daha da kötüleştirebilir. Günlük kafein miktarını azaltın, sabah saatlerinde kahve ve çay tüketin ve sigarayı bırakın. Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Şikayetlerin alışılan hastalık belirtilerine pek benzememesi nedeniyle yakın çevresi tarafından hasta olarak kabul edilmemekten şikayetçi olan çok sayıda FM hastası vardır. Bu bulguların gerçek bir hastalığın belirtileri olduğu hastanın kendisine ve yakınlarına açıkca anlatılmalıdır. Hakikaten bazı yakınmalar o denli şiddetlidir ki hastalarda dayanılmaz boyutlara ulaşabilir. Halbuki dışarıdan bakıldığında hastanın dış görünüşünde hiçbir olumsuz değişiklik yoktur.

No comments:

Post a Comment

Accutane users not following contraceptive rules despite birth defect risks: study

Looking for: accutane   Click here "The program is probably half as effective as it should be," said the study's lead auth...